Henkilökuvassa Annika

Tänään esittelyssä on Kennon antropologiharjoittelija Annika.

“Olen aloittanut Kennolla korkeakouluharjoittelijana tavoitteenani oppia bisnesantropologiasta ja etnografisten menetelmien hyödyntämisestä monipuolisesti. Tuon Kennolle loppumattoman määrän uteliaisuutta, halua ymmärtää ilmiöitä syvällisesti ja osaamista asiakaspalvelun kehityksen puolelta. Työskentelyäni johtaa ilmiöiden ja asioiden lapsenomainen ihmettely ja arkisten käytäntöjen kyseenalaistaminen.”

Teema jonka parissa haluaisit työskennellä?

Minua kiinnostaa erityisesti kestävien ja ilmastoystävällisten ratkaisujen jalkauttaminen käyttäjille ja kuluttajille. Antropologisella ja etnografisella tutkimusotteella on paljon annettavaa ilmastoteemojen soveltamisessa ihmisten arkeen ja kulutusvalintoihin. Mikä merkitys kestävyydellä ja vastuullisuudella on palvelun tai tuotteen tarjoajalle ja sen käyttäjälle? Miten ilmastoystävällisyydestä kannattaisi viestiä ja mikä saa käyttäjän valitsemaan juuri sen kestävän vaihtoehdon?

Luottorituaalisi?

Arkiset rituaalini liittyvät usein juuri kotoa lähtemiseen ja sinne palaamiseen. Uudeksi luottorituaalikseni kotiin saapuessa on muodostunut rauhoittuminen äänikirjan parissa ruokaa laittaen. Päivän saa mukavasti nollattua syventymällä mielenkiintoiseen kirjaan ja samalla ruoanlaitto ja muut kotityöt hoituvat kuin itsestään. Pitkän päivän jälkeen sitä ihan odottaa kirjan ääreen pääsemistä ja käsillään puuhastelua.

Kirja jonka haluaisit lukea, mutta et ole saanut aikaiseksi?

Tällä hetkellä luettavina pyörivät gradun lähdemateriaalit, ja muille lukukokemuksille on jäänyt hävettävän vähän aikaa. Siksi kirjahyllyssä odottaakin paljon keskustelua herättänyt Sapiens: Ihmisen lyhyt historia, johon aion syventyä heti kun gradu on palautettu.