Henkilökuvassa Elina

Henkilöesittelyssä on vuorossa Kennon bisnesantropologi Elina.

"Kun työskentelemme arkisten asioiden parissa, on paljon sellaista, mitä huomaamatta ottaa itsestäänselvyytenä. Tehtäväni on kyseenalaistaa näitä hyväksyttyjä totuuksia ja kertoa, mitä ulkopuolisen näkökulmaa varten on hyvä huomioida."

Teema jonka parissa haluaisit työskennellä?

Matkailun tulevaisuus kiinnostaa erityisesti tällä hetkellä. Se on ajankohtainen teema, joka puhututtaa paljon. Antropologina tykkään itse matkustaa ja haluaisin olla mukana kehittämässä siihen kestävämpiä tapoja. Matkailu avartaa, ja mielestäni olisi hyödyllistä, että ihmiset voisivat tehdä sitä myös tulevaisuudessa ilman, että elämyksestä koituva kustannus ympäristölle olisi niin korkea.

Luottorituaalisi?

Minulla on tapana aloittaa aamu rauhallisesti ja pitää päivän aikana tauko. Molempiin näihin hetkiin liittyy jugurtti, mutta mikä tahans jugurtti ei ole hetken arvoinen. Siksi syönkin aivan liikaa tiettyä kookoksen makuista soijajugurttia, koska se pyhittää nämä hetket. Sitä on aina kauppalistalla (pakkaus on liian pieni!), ja toimistolla kollegat jo huomauttelevat tästä tavasta. Monipuolisuuden nimissä olen koittanut välillä myös muita eväitä, mutta niistä ei tule samaa fiilistä.

Kirja jonka haluaisit lukea, mutta et ole saanut aikaiseksi?

Tämä saattaa asettaa minut hieman epäilyttävään valoon, mutta olen kolme kertaa lukenut Taru Sormusten Herrasta -trilogian siihen pisteeseen asti, että minulla on sata sivua jäljellä. Tämä johtuu siitä, että joululoma on juuri sen sadan sivun verran liian lyhyt. Vihdoin viime vuonna katsoin leffaversion, kun totesin etten ehkä koskaan tule lukemaan niitä viimeisiä sataa sivua.