Henkilökuvassa Rita

Henkilöesittelyssä on vuorossa Kennon sosiaalipsykologi Rita.

"Taustani sosiaalipsykologiassa tuo työhöni hyvin ihmislähtöisen tavan katsoa maailmaa. Tehtäväni onkin rohkaista uudistumaan ja kuuntelemaan maailmaa ja sen ihmisiä. Vahva kvantitatiivisten menetelmien osaaminen tukee myös työtäni tutkimuksen ja kehityksen parissa."

Teema jonka parissa haluaisit työskennellä?

Minua kiinnostaa, mitä syventyvä ymmärryksemme ihmisen ja teknologian välisestä suhteesta opettaa meille lisää ihmisyydestä. Pidän tärkeänä kysymyksenä sitä, mitä käynnissä oleva teknologian murros tekee ihmisten välisille suhteille. Erilaisten hyvinvoinnin teemojen kanssa on aina kiva päästä tekemään hommia.

Luottorituaalisi?

Valitsen kulkuvälineessä paikan aina maiseman puolelta, jos mahdollista. Vasta kun muutin pääkaupunkiseudulle ja aloin käyttää enemmän myös ratikoita ja lähijunia huomasin, että hakeudun usein istumaan kasvot menosuuntaan päin. Tätä en koskaan ennen muuttoa tullut juuri ajatelleeksi.

Kirja jonka haluaisit lukea, mutta et ole saanut aikaiseksi?

Myös omassa hyllyssäni odottelee Sinuhe egyptiläinen, josta olen lukenut kolmasosan. Vaikka olen viimeisen vuoden aikana lukenut aika paljon, ei Sinuhe niin kiinnosta. En ole vielä kovin tottunut kuuntelemaan äänikirjoja, mutta lukuisten suositusten myötä voisin vielä kokeilla, jos saisin kuunneltua kirjan loppuun.