Henkilökuvassa Viola

Esittelemme kaikki kennolaiset teille lähiviikkojen aikana. Ensimmäisenä vuorossa on Kennon designantropologi Viola.

"Roolini on usein haastaa, niin asiakkaita kuin kollegoja siitä, ollaanko lähdetty ratkomaan oikeaa ongelmaa. Palvelumuotoilutaustani antaa näkemystä siitä, millaisia haasteita kannattaa lähestyä milläkin tavalla."

Teema jonka parissa haluaisit työskennellä?

Minua kiinnostaa tämän vuoden taikasana vastuullisuus: millaisia odotuksia ihmiset liittävät siihen, mitä se kenellekin tarkoittaa, millaisia ratkaisuja kuluttajille tarjotaan. Vastuullisuuteen liitetään ajatus hallinnasta, mutta kuinka syy-seuraussuhteita todellisuudessa voidaan hallita globaalissa maailmassa?

Luottorituaalisi?

Kahvinkeitto mutteripannulla on tärkeä osa aamuani, sillä kahvin tuoksu, papujen jauhamisen ääni ja mutterin kokoaminen käsin muodostavat rauhoittavan kokonaisuuden. On myös tärkeää, että käytän arkiaamuisin eri mukeja (Marimekon Oiva) kuin viikonloppuaamuisin (Arabian Teema).

Kirja jonka haluaisit lukea, mutta et ole saanut aikaiseksi?

Sinuhe egyptiläisen olen joskus aloittanut, mutta se on jäänyt kesken jo ensimmäisillä sivuilla. Hiljattain kävin Lontoon British Museumissa jonka vaikuttava egyptiläisen historian osasto sai minut toivomaan että olisin jaksanut lukea kirjan.