Akateeminen on seksikästä.

Kenno toteutti brändiuudistuksen Agency Leroyn kanssa. Uudistus tulee joulukuun aikana näkyviin kaikissa Kennon materiaaleissa ja kanavissa. Tavoitteena on rakentaa tunnettuutta ja tuoda brändiin voimaa.

Vajaa viisi vuotta sitten sosiaali- ja kulttuuriantropologit yrittivät löytää yhteistä aikaa keskustellakseen vakavasti yliopistoporukan vitsinä syntyneestä yritysideasta. Lopulta videopuhelu yhdisti Rion, Singaporen ja Helsingin ja syntyi Etnografinen tutkimustoimisto Kenno.

Ensimmäiselle asiakkaallemme, ruotsalaiselle NINElle joka on nykyisin GROW, valotimme suomalaisten kuluttajien välipalahetkiä. Sittemmin arkiruokailu ja ruokakulttuurin kehittyminen ovat toistuneet toimeksiannoissamme.

Seuraavaksi päädyimme osaksi Hämeentien pyörätiehanketta, selvittämään Hämeentien varrella toimivien yrittäjien näkökulmaa. Sillä kertaa tutkimuksemme päätyi Hesariin.

Nykyisin iso osa liiketoiminnastamme on kaupunkien strategian konsultointia, toimintatapojen muutoksen vaikuttavuuden arviointia ja henkilöstön kouluttamista. Yrittäjien kanssa olemme saaneet tehdä paljon kiinnostavia tutkimushankkeita. Miltä kuulostavat teemoina esimerkiksi yrittäjien työhyvinvointi, tukitarpeet ja yrityskulttuurin kehityskaari?

Jokainen tehty projekti on vienyt toimintaamme eteenpäin, mikä motivoi kehittymään ja kehittämään tekemisen tapoja. Paras tapa kehittää on tehdä se asiakkaita kuunnellen. Siksi olemme olleet avoimia asiakkaidemme tarpeille, mutta myös haastaneet heitä miettimään, onko etukäteen tunnistettu tarve todellinen. Asiakastöiden laajentumisen lisäksi Kenno on kasvanut rekrytoinnin ja toimistokämppisten myötä.

Kasvun mukana palvelutarjontamme on kehittynyt paljon, ja koimme visuaalisen ilmeen jääneen toimintamme kehityksestä jälkeen, vaikka se olikin palvellut hyvin alusta tähän asti. Ilmeen päivittämisen yhteydessä halusimme tehdä myös laajemman brändiuudistuksen ja terävöittää tarjontaamme.

Uudistumiseen valitsimme konkarikumppanin, vuoden design-toimisto Agency Leroyn. Saimme tiimiimme antropologiaakin opiskelleen Matilda Kivelän, jonka käsialaa ovat uudet tekstimme. Materiaaleihin ja eri kanaviin uuden ilmeemme, johon emme voisi olla tyytyväisempiä, loihti Päivi Häikiö. Nettisivujen käytännön toteutuksesta vastasi Ville Nordlund.

Brändiuudistuksen tekeminen oli kiinnostava yhteinen matka, jossa eri vaiheiden kautta opimme visuaalisesta viestinnästä, brändityöskentelystä ja itsestämme. Joku saattaa huomata, että myös nimemme on hieman muuttunut. Muutoksella haluamme korostaa entistä vahvemmin Kennon akateemista, antropologista taustaa, josta ammennamme asiakkaiden liiketoimintahaasteita ratkoessamme. Tästä lisää seuraavassa journalissamme, joka avaa uudistuksemme temaattisia taustoja.


Mielellämme kuulisimme mielipiteenne uudistuksestamme. Laita viestiä kenno@kennoconsulting.com tai piipahda toimistollemme Mariankadulla.